Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Magamról

Saját fotó
Ez a blog rolunk,negyonkrol szol.Anya,Apa es ket csimota..akik lassan magasabbak,mint maga Anya :)Egyszoval a blog : mindennapjaink jelentese a nagy Angliabol :) ..csak,hogy a baratok es a csalad nyomon tudjon kovetni minket..a hetkoznapjainkat.Sok szeretettel!!Puszi :) Netty

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

2010. október 25., hétfő

Erdekesseg Halloween-rol

Mivel otthon a Halloween es a Valentin nap elegge megossza a velemenyt ("nehogy mar minden hulyeseget atvegyunk nyugatrol"). .nem igazan voltam vele tisztaban,maga az unnep mit is kepvisel.Azonban most,hogy muszaj tokoket kivajni-ugyan ezt otthon is nagyon elveztuk mar :) -es boszinak beoltozni,ugy gondoltam utana illene olvasni,ne legyek mar tudatlan a temaval kapcsolatban.. erdekes tortenetre bukkantam a tokkel kapcsolatban.Megmutatom nektek,hatha erdekel benneteket is :))-csak egy plusz kis tortenet,azert nem Nagy Sandor oneletrajza :)))
"A halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe okt.31-en.A töklámpás lett az idők folyamán a halloween legfontosabb jelképe. Az ilyenkor használt kivájt vigyorgó töklámpás angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. A történet szerint nevét egy Jack nevű részegestől kapta, aki az ordogtol olyan ígéretet csikart ki, hogy lelke nem fog a pokolra kerülni. Jacket viszont a mennyországba sem fogadták be. Az ördög egy széndarabot adott Jacknek, amit ő egy marharépába rakott lámpásnak. Azóta Jack lelke ennek a lámpácskának a fényénél keresi nyugvóhelyét. Amerikában az eredeti marharépát a jóval látványosabb tök váltotta fel."
"Halloweenkor az ajtó előtt jelmezbe öltözött gyerekek jelennek meg, akik Trick or treat!, szabadon fordítva: „Cukor vagy bot!” („Cukrot vagy csínyt!”) kiáltással szólítják fel a lakókat állásfoglalásra. Elméletileg a szerencsétlen ajtónyitónak van lehetősége „botot” választani – a következményekkel együtt. Általában a gyerekek édességet kapnak, a felnőttek pedig jót szórakoznak." -kiveve mikor otodjere kopogtat ugyanaz a gyermekbanda :))). .na persze ezt mar en fuztem hozza :))

Szoval. ..egy nagy jatek egy csoppke legendaval megfuszerezve. .mindenestre az en gyermekeimet elvarazsolta :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése